Без охрана от НСО остават главния прокурор, президентската администрация и съпругата

...
Без охрана от НСО остават главния прокурор, президентската администрация и съпругата
Коментари Харесай

На първо четене: Без НСО за главния прокурор и жената на президента

Без защита от НСО остават главния прокурор, президентската администрация и брачната половинка на президента. Това взеха решение късно в четвъртък вечерта депутатите от комисията за надзор на специфичните служби, предава Нова тв. Те приеха на първо четене промени в закона за НСО, импортирани от „ Изправи се БГ! Ние идваме! ” и на „ ИТН ”. Според тях, на процедура НСО ще охранява единствено „ тримата огромни ” - президентът, министър председателят и ръководителят на Народното събрание. 

Промените бяха признати след тричасови диспути. Обсъждането не мина без пререкания, като в ябълка на раздора в последна сметка се превърна това дали патриархът би трябвало да има защита, както администрацията и фамилията на президента.

„ Смятам, че службата е Национална работа за защита, а не е транспортна компания. Затова няма потребност администрацията на президента да употребява НСО ”, разяснява ръководителят на Народното събрание Ива Митева. 

„ Не мога да се съглася с реплики, че са чатаджии, водачи на кучета и не знам какви още са определенията. Преди време може и да е било по този начин, само че в този момент ви подсигурявам, че не е. Да не споделям, че изобщо не е по този начин ”, сподели началникът на НСО Емил Тонев. 

„ Бихме могли да окастрим НСО доста. Както виждате не го вършим. Оценяваме политическата конюнктура освен у нас, само че и по света. Считам, че освобождението на човешки и финансов запас ще разреши на НСО да образова по-добре чиновниците си, да ги тренира по-добре, да им закупи по-съвременна екипировка ”, уточни Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

„ Аз също изрично не съм съгласна НСО да се употребява като транспортна компания и тя да бъде обвързвана с обиколки по магазини, покупки и всичко останало. Нещо, което наблюдавахме в последните няколко години ”, разяснява ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Двата проектозакона занапред ще претърпят още промени сред двете им обсъждания в Народното събрание. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР